Welkom. Korpsinfo. Oefenen. Uitrukken. Nieuws. Oldtimer . Filmpjes. Links. Contact . Gastenboek. Voor korpsleden. Brandweer Bedum
 
 
Bedumer brandweer rijd met A-Ford mee in Oldtimer-elfstedentocht 

worpen door Anno en Gea

© 2011®™ Brandweer Bedum                                 Ontworpen door  Gea Bulthuis Eltingh


Tekst :     Bert Reitsema
Foto’s :    Bert Reitsema
 Bedum/Friesland:Op zaterdag 4 juni vertrokken Arno Schreuder en Bert Reitsema in alle vroegte met de A-Ford op een vrachtwagen naar het Friese Wijckel om daar om 07.30 uur aan de start te verschijnen voor de 241 km lange oldtimer-elfstedentocht.

Na het inschrijven en het afladen van de oude brandweerauto kon de tocht beginnen.
De start was in Wijckel (Wickel) en voerde in noord-oostelijke richting naar het eerste Friese stadje IJlst, hier was stempelpost 1, en zo volgden er nog 10 stempelposten.
Het was een prachtige zonnige dag en de boys hadden er zin in, na de 2e stop in Sneek en een kopje koffie werd er koers gezet richting Leeuwarden waar weer getempeld werd.
Om 12.00 uur was men in Dokkum, waar de 4e stempelpost was en waar er van bemanning gewisseld werd,hier namen Harry Smit en Aalderik Venhuizen het over en zij gingen in zuid-westelijke richting naar Franeker, dan door naar, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindelopen, Stavoren en als laatste post Sloten.
De reis is voorspoedig gelopen, de oude A-Ford brandspuit uit 1929 heeft geen enkele misslag gehad en heeft de 241 km goed doorstaan.
Nadat Harry en Aalderik weer in Wijckel bij de finish aankwamen was er een leuk aandenken. daarna kon de Ford weer opgeladen worden en kon de terugreis genomen worden.
Om 23.00 uur was men weer in Bedum.